Rólunk írták

Rekorddal indítottak a téli szezon első madárgyűrűzésén az Erdődy–Hüvös-kastély parkjában

ZAOL 2021.12.02

A téli szezon első madárgyűrűzésén nagy volt a nyüzsgés a botfai Erdődy–Hüvös-kastély parkjában, a szépszámú érdeklődő rekordszámú, 71 kismadár lajstromba vételénél asszisztálhatott.

Ifjúsági Kerekasztal Piknik – megtartották a hagyományos találkozót

ZTV Híradó (2021.09.23. 18:00)
Megtartották a Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztal Pikniket. Az immár 11. alkalommal megrendezett előadásokkal egybekötött találkozónak a botfai Erdődy-Hüvös kastély adott otthont.

Volt ruhagyári dolgozók találkoztak Botfán

ZAOL 2021.09.06
Ha régi francia filmet nézünk, jó eséllyel láthatunk a férfiakon az egerszegi ruhagyárban készült öltönyöket. Ez is szóba került, amikor a 2003-ban bezárt cég volt dolgozóival beszélgettünk az éves összejövetelükön, amelynek szombaton a botfai Hüvös-kastély adott otthont.

Tücskök, szöcskék, sáskák mentorai találkoztak Zalában

ZAOL 2021.07.24
Idén Zalát választották az 5. Magyar orthopterás találkozó helyszínéül. Az ország különböző egyetemeiről, városaiból összegyűlt szakemberek az Erdődy–Hüvös kastélyban rendezték be főhadiszállásukat...

A botfai kastély birtoklástörténete

ZAOL 2021.01.17
A Zalaegerszeg botfai városrészében található, a 18. század derekán épült kastély története iránt érdeklődök már sok érdekes adatot olvashattak Zalai Nagy Lajos Legenda és valóság című, a botfai uradalom históriájával foglalkozó munkájában az épületet birtokló két családról (az Erdődy grófi nemzetség, majd a Hüvös família).

Polgárőrök és környezetvédők hangolódtak az adventre Zalaegerszegen

ZAOL 2019.12.09
A madaraknak is legyen adventjük! – döntöttek az öreghegyi polgárőrök, ezért szombaton természetvédő barátaikkal a karácsonyfával együtt egy madáretetőt is felállítottak... Ezúttal ajándékot is kaptak az öreghegyi polgárőrök: a Mindszenty Ifjúsági Ház környezetvédői a tavaszi békamentő kerítés építéséért és az őszi öt zsák grátisz napraforgómagért viszonzásképpen egy madáretetőt készítettek számukra, amit dr. Illyés Zoltán intézményvezető az ünneplők segítségével fel is állított a kápolna közelében...

Zarándoklat a kereszthez Zalaegerszegen

ZAOL 2019.11.26
Szombaton lelkes kis csapat indult zarándoklatra a Mária út botfai ­templom előtti startpontjáról a Mária Magdolna-­plébániatemplomba érkezett missziós kereszthez.

Régi fűszernövényeket telepítettek vissza a botfai kastélyparkban

ZAOL 2019.10.23

A botfai kastélypark fűszerkertjében a minap már a tavaszi ültetést tervezgették a kertbarátkör tagja.
– Most ősszel a gazirtásból, rendrakásból jutott több – jegyezte meg Mrakovics Miklósné, a Zalaegerszegi Hagyományápoló, Kertbarát és Kulturális Egyesület elnöke.

Önkéntes munkát végeztek a Erdődy-Hüvös kastély parkjában

ZAOL 2019.10.17
Az Erdődy-Hüvös kastély újjászületésének az egész botfai városrész egy emberként örül. A civil szervezetek a sportklubbal az élen úgy döntöttek, közös erővel rendbe teszik a kissé megviselt állapotba került parkját.

Sajtóbejárás a felújított botfai Erdődy-Hüvöskastélyban

ZAOL 2019.10.10
Sajtóbejáráson mutatták be tegnap a botfai Erdődy–Hüvös-kastély felújított épületét és a parkban elkészült kiegészítő létesítményt.

Oldalak